Sosyal Medya

Güncel

HDP’li Sarıyıldız soluğu dağda aldı

HDP’de vekillik yapamayan teröristliğe soyundu! Güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lılar, HDP’nin Şırnak eski milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın ağustos-eylül aylarında Gare’de bomba eğitimi aldığını itiraf etti!



2015 Temmuz ayında PKK’nın Suruç koluna silah ve bomba götürdüğü tespit edilen ve terör yandaÅŸlarıyla kol kola fotoÄŸraflar veren HDP’nin Şırnak eski ,milletvekili Faysal Sarıyıldız’la ilgili ÅŸok bilgilere ulaşıld.

Sarıyıldız, KCK soruÅŸturması kapsamında tutuklanmış daha sonra serbest bırakılmıştı. Yurtdışına kaçan Sarıyıldız izini kaybettirmiÅŸti. Terör bölgesindeki operasyonlar sırasında güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lılar örgüt kamplarındaki yaÅŸamlarını tek tek anlattılar. 2017 Temmuz ayında vekilliÄŸi düşürülen Şırnak eski Milletvekili Faysal Sarıyıldız vekilliÄŸi düşer düşmez terör yuvasına koÅŸmuÅŸ. Teslim olan iki PKK’lının sorguları sırasında vekilliÄŸi düşen HDP’li Sarıyıldız’ın aÄŸustos veya eylül ayında Mahmur’a geldiÄŸini anlattılar.  

ÖNCE KANDİL, SONRA GARE!

PKK’nın Mahmur kampına gelen Sarıyıldız’ın buradan da eÄŸitim alması için önce Kandil’e gönderildiÄŸini belirten itirafçı PKK’lılar güvenlik birimlerine Sarıyıldız’ın buradan da üst düzey PKK yöneticilerinin bomba ve silah eÄŸitimleri aldığı Gare ve Xineri alanlarına götürüldüğünü anlattılar. Ãœst düzey yöneticilerin ‘PKK Ocağı’ adı altında eÄŸitim gördüğü iki itirafçının sorgularında ortaya çıktı. 

Terör örgütü militanları Kandil, Gare, Zap, Etina gibi kamlarda bombalı ve silahlı eğitimler alıyorlar.

KAMPTA PATLAYICI HAZIRLATIYORLAR

Gare Kampı, PKK terör örgütünün en önemli kamplarından birisi. Gare alanı içinde araç gereç imalatı, bilgisayar programcılığı gibi bölümlerden oluşur. 20-30 kişilik mevcudu olan bir kamptır. Burada teröristlere pratik şehir eylemi için sigara paketi, cips paketi, konserve ve benzeri düzenek şeklinde, 5, 10, 15, 20 dakikalık süreleri olan çok incelenmeden, herhangi bir noktadan dikkat çekmeyen, içinde RDX, çok şiddetli patlayıcılar olan kola ve gazoz karışımlı patlayıcılar öğretilir. Gelen teröristler burada 5-6 ay arasında eğitim görürler.

AkÅŸam Gazetesi / Devrim TosunoÄŸlu / Levent Albayrak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.